Timaş Yayınları Mükemmeller Kulübü
“Sen zayıf değilsin! Herkesten daha güçlüsün. Çünkü sen… Sen Şampiyon’sun!"
"Başarısızlar Kulübü" ile ses getiren Anıl Basılı bu kitabıyla, başarı yarışında en önde olmak zorunda hissedenlere odaklanıyor.
Şampiyon, Nil, Süpercan, Güçlü...
Başarılara doymuş dört çocuğun yolu "Mükemmeller Kulübü"nde kesişiyor. Peki, bu kulübe kimler katılabilir? Mükemmel olma çabasına sahip herkes! İşte, bu hikâye kendilerini derslerde, sporda, sanatta veya aklımıza gelebilecek her alanda en iyisi olduğuna inandıranlara uzanıyor.
Sen de mükemmellik yarışında kendini geride kalmış hissediyorsan bu kitap sana “mükemmel olmak zorunda değilsin!” diye fısıldıyor.
Editörün görüşü
Anıl Basılı, Başarısızlar Kulübü'nde bizlere başarı kavramını sorgulatmıştı. Herkesin içinde gizli yeteneklerin olduğunu, herkesin her konuda yetenekli olmak zorunda olmadığını, bizi asıl başarısızlığa sürükleyen şeyin bize dayatılan "başarı" anlayışı olduğunu, zaman zaman başarısız olmanın normal olduğunu bizlere anlatmıştı. Mükemmeller Kulübü'nde ise bize dayatılan benzer bir kavramı sorgulamaya başlıyoruz: Mükemmellik! Bu kitapta Anıl Basılı'nın sorgulayıcı kalemiyle kendimize birtakım sorular sormamız gerekecek. Mükemmel insan var mıdır? İnsan mükemmel olmak zorunda mıdır? Mükemmel olma kaygısı, içimizdeki potansiyeli açığa çıkarmamızın önündeki en önemli engellerden biri olabilir mi? Şampiyon, Tükenmez Nil, Süpercan ve Güçlü'nün maceralarıyla "mükemmel" bir yüzleşme bizi bekliyor!
En önemli cümle
“Çünkü yoruldum. Anlıyor musun? Olmadığım biri gibi davranmaktan, başkalarıyla uzun bir yarışta olmaktan, beni kimsenin anlamadığını düşünmekten… Sistemin bir parçası olmaktan yoruldum. Bu kuralları koyarken ne düşündüğümü çok iyi hatırlıyorum. Şimdi ne istiyorum biliyor musun? O zaman düşündüğüm her şeyi unutabilmek.”
Bu kitap neden önemli
* Toplumun dayattığı mükemmel, başarılı olma algısının karşısında kendi benliğimizi savunan bir kitap. * Başkalarının belirlediği kalıplarla başkalarının yollarında yürümenin bir yere kadar başarılabileceği, insan benliğinin buna uygun olmadığı, kendi ruhumuzla kendi yolumuzu belirlememizin güzelliği vurgulanıyor. * Çocukların, ebeveynleri tarafından oldukları gibi kabul görmediklerinde yaşadıkları psikolojik sorunların örneklerini, çocuklar için onaylanma isteğinin ne kadar önemli olabileceğini görüyoruz. * Sistemin çocuklar arasında nasıl rekabet ortamı oluşturduğuna, bu rekabet ortamının çocukların iyi duygularına nasıl zarar verebileceğine şahit oluyoruz. * “Ben” olmadan “biz” olamayacağını görüyoruz.
Anahtar kelime
Arkadaşlık, Sorumluluk, Empati, Aile, Dayanışma, Öz Güven, Öz saygı, Sevgi, Değişim, Toplum, Birey, Okul, Umut, Başarı, Başarısızlık, Mükemmeliyetçilik, Dışlanma, Kabullenme
Marka
Timaş Çocuk Yayınları